Bordjes op rotonde in Assendelft

Rotonde

Nederland wordt tot in alle hoeken en gaten commercieel uitgebaat. Op deze rotonde mag de lokale middenstand een boodschap plaatsen. Zo’n bordje moet dan wel snel en makkelijk leesbaar zijn (in de auto ben je immers ook zo weer uit beeld). Aan deze voorwaarde voldoet deze boodschap niet: je kunt hier in eerste instantie ook “Voorlees een boer” zien staan*. Hoewel geen goed Nederlands, lijkt het een interessant concept. In een later stadium is de rookworstaanbieding eraan toegevoegd, om het maximale uit de advertentieruimte te halen. Voorstel is om eerst iets aan de kopregel te doen. (Dit kan natuurlijk een marketingtruc zijn: dat je dit pas na een paar rondjes door gaat krijgen).

* In de typografie is het gebruik van een initiaal een eeuwenoud begrip, vandaar dat dit een voor de hand liggende interpretatie is.

Gepubliceerd door

De Balk

De Balk is een onregelmatig verschijnend magazine, losse nummers zijn leverbaar per post. De berichten op de website vormen een soort kladblok.