Categorieën
Magistraal spoedbericht

Rotonde

Nederland wordt tot in alle hoeken en gaten commercieel uitgebaat. Op deze rotonde mag de lokale middenstand een boodschap plaatsen. Zo’n bordje moet dan wel snel en makkelijk leesbaar zijn (in de auto ben je immers ook zo weer uit beeld). Aan deze voorwaarde voldoet deze boodschap niet in mijn ogen: ik zag hier in eerste instantie “Voorlees een boer” staan*. Hoewel geen goed Nederlands, lijkt het me wel een interessant concept. In een later stadium is de rookworstaanbieding eraan toegevoegd, om het maximale uit de advertentieruimte te halen. Ik zou eerst iets aan de kopregel doen. (Dit kan natuurlijk een marketingtruc zijn: dat je dit pas na een paar rondjes door gaat krijgen).

* In de typografie is het gebruik van een initiaal een eeuwenoud begrip, vandaar wellicht dat dit ook de meest voor de hand liggende interpretatie is.