Categorieën
Fietskettingtaal

Werkwoord

De overheid beschouwt haar burgers kennelijk als malloten, die door merkwaardige posters verleid moeten worden om glas in de glasbak te gooien. Daarvoor wordt glasbak als werkwoord gebruikt. Maar waarom? Nog verkeerd vervoegd ook (dit is op de abriposter dan vreemd genoeg weer gecorrigeerd, zie onderstaande foto). En waar dient die onsmakelijke scène met een maaltijd geserveerd op een glasbak voor (die overigens tegenwoordig vaak niet meer geel zijn)? Je zou er spontaan de glasbak door gaan mijden.

Glasbakposter
Glasbakposter

Balk misbruikt

Even de website van de campagne bezocht. Daar wordt een Balk misbruikt! En volop in KAPITALEN gecommuniceerd, wat volgens de netiquette nog altijd gelijk staat aan schreeuwen.

Balkie?

Dan heb ik toch toch liever deze poster uit België van keten Panos op het station voor ‘verwencroissants’:

Laagje plezier, ah plezant!
Laagje plezier…