Boottekst

Tekst op narrowboat Engeland Grand Union Canal

Naam op een van de vele narrowboats op het Grand Union Canal. Wie daarop vaart moet geduld hebben. In het kanaal liggen namelijk talloze sluizen, die je allemaal zelf met de hand moet openen en sluiten. Als wandelaar over het jaagpad langs het kanaal ben je dan ook sneller.

Alle tijd om een originele bootnaam in de bijna verplichte schaduwletter op de boot te schilderen. Een kennelijke variant op ‘Live to work, Work to live’ motto door een lasser, traditioneel zeggen de bootnamen iets over (het beroep van) de eigenaar.

Brug met sluis Grand Union Canal
Brug met sluis Grand Union Canal

Auteur: De Balk

De Balk verschijnt onregelmatig sinds 1976. Andere publicaties zijn beslommerd met een redactioneel beleid. De Balk heeft niet zo’n probleem en is daarom met een resultaat gekomen dat nogal moeilijk te definiëren is.