Tape

Achterlicht fiets gerepareerd met tape

Met cellotape/sellotape kan je van alles repareren, hoe tijdelijk ook. Deze ‘reflector in tape’ werd in het fietsenrek bij het station aangetroffen. Zoals bekend wordt ook ducttape overal gebruikt om van alles en nog wat te repareren. In een NASA-verslag van de Apollo 17 reis in 1972 staat vermeld hoe ducttape de redder van astronauten Gene Cernan en Jack Schmitt werd terwijl ze met hun moonbuggy over het maanoppervlak reden. Schade aan de wielkast van de buggy had ze in gevaar kunnen brengen. Maar het grijze plakband bracht uitkomst…

Handig hulpmiddel in de ruimte: ducttape

Auteur: De Balk

De Balk verschijnt onregelmatig sinds 1976. Andere publicaties zijn beslommerd met een redactioneel beleid. De Balk heeft niet zo’n probleem en is daarom met een resultaat gekomen dat nogal moeilijk te definiëren is.