Natuur

Markerwadden natuurgebied Natuurmonumenten

Mensgemaakte natuur. Want deze ‘duinenrij met strand’ ligt niet aan de kust, maar op de nieuwe eilandengroep Marker Wadden (gefotografeerd op de openingsdag, 8 september 2018). Hier is een fantastische nieuwe plek middenin het Markermeer gecreeërd. De bagger- en graafmachines van Boskalis zijn nu eens ingezet om nieuwe natuur te vormen. En dat gaat in een verbazingwekkend snel tempo. Nu al zijn veel vogels te zien, maar dat zal in de toekomst, wanneer het eiland groener wordt alleen maar toenemen. Doen we ook eens wat terug.

Auteur: De Balk

De Balk verschijnt onregelmatig sinds 1976. Andere publicaties zijn beslommerd met een redactioneel beleid. De Balk heeft niet zo’n probleem en is daarom met een resultaat gekomen dat nogal moeilijk te definiëren is.