Categorieën
Magistraal spoedbericht

Toevoeging

Op de tentoonstelling ‘Update’ in Arti et Amicitiae (Amsterdam) was een nieuw werk van Maarten Brinkman te zien, dat bestaat uit 112 pistooltakken (zie de foto hieronder). Takken in de vorm van een pistool of geweer dus. Ik heb meegeholpen ze op te hangen en heb me veroorloofd een (letterlijk) kleine toevoeging (nr. 113) te maken.

Dit minipistooltje was nog geen centimeter groot. Het is een overblijfsel: van een van de pistolen brak een zijtakje af dat zelf ook weer de vorm van een geweertje had. Maar bij het ophangen brak de loop eraf. Wat overbleef was dit. Ter illustratie van de grootte: het rondje in het midden is een speldenknop. Het is de vraag of iemand het heeft gezien… (het is niet bekend wat er na de tentoonstelling mee is gebeurd).

112 takkenpistolen van Maarten Brinkman aan de muur
Wand in Arti: 112 pistolen