Categorieën
1976 herontdekt

Verbannen

Vanaf 1975 fietste ik elke zaterdag naar het Spui, naar Athenaeum Nieuwscentrum, op zoek naar de laatste krantjes en Amerikaanse comics. Daarna een bosbessenkoek halen bij Lanskroon (wat trouwens een zwarte bessenkoek is, maar dat terzijde – volgens het personeel denken veel mensen dat).

Kunstwerk fungeert nu als banpaal

En toen stond er ineens dit kunstwerk van Jan Goossens (omdat de plek vroeger een haventje was geweest en het refereert aan zeilbootmasten). Het fungeerde al snel als openbare wildplakplaats, urinoir en fietsenstalling. Niemand vond het mooi of passend. Het hield het 10 jaar uit, toen is het verbannen uit de stad. Naar het eindstation van de metro, bij de Gaasperplas. Hier is het op z’n plaats, als moderne banpaal. Hierna weet je: nu ben ik echt de stad uit.


Bord bij kunstwerk, inclusief spelfout
Bord bij kunstwerk, inclusief spelfout