Afwrijfletters

Alfac DECAdry afwrijfletters Alfac DECAdry afwrijfletters

Voor de koppen van mijn krantjes in 1976 en later maakte ik gebruik van de afwrijfletters van Alfac DECAdry. Die velletjes waren (en zijn) tamelijk duur, en je raakt al snel door de A’s en E’s. Daarom stuurde ik een klacht naar de fabriek in België (zit daar nog steeds, aan de Rue de l’Industrie in Nivelles) dat de letters snel braken (wat niet geheel bezijden de waarheid was). Daarop kreeg ik een flink pak letters ter compensatie toegestuurd. Helaas met veel lettertypen die ik niet bij De Balk vond passen (maar desalniettemin nog wel spaarzaam heb gebruikt).

De Balk had in 1976 als handelsmerk de vele fouten in de getypte tekst. De interpunctie liet ook te wensen over (met name het ontbreken van spaties achter komma’s en punten), wat de leesbaarheid niet ten goede kwam. Grappig genoeg is de website van DECAdry in nagenoeg dezelfde onnavolgbare stijl geschreven:

DECAdry Afwrijfletters en Cijfers

Voortbouwend op de ervaring als marktleider en bedenker voor kleinformaat-transferdruk, heeft DECAdry een productlijn die perft op de behoeften van vele doelgroepen voldoet. Als eens van de weinigen in Europa leveren wij een breedt assortiment afwrijfletters en cijfers in wit en zwart.

Brief Alfac DECADRY uit 1977
Antwoord van ALFAC uit 1977 op een tweede verzoek (vanaf een ander adres) waarin brutaalweg om bepaalde vervangende lettervellen werd gevraagd.