Letters

Station Haarlem, de vroegere herentoiletten. Nu aangepast aan de tijd, en dus moest er een aanduiding ‘Dames’ bij geplaatst worden (straks worden ze genderneutraal, wat dan?). Ingraveren in de steen werd niet aangedurfd of was wellicht niet mogelijk vanwege de monumentenstatus. Dan wordt het de slechtst denkbare optie: een lelijk perspex bordje met plakletters. De oude typografie stamt uit de Art Nouveau-periode en kent een fraaie, verticale taillering, kijk maar naar de ‘H’. De nieuwe belettering is daar een slap aftreksel van, met als dramatisch dieptepunt de ‘D’, een soort ingezakte pudding. De ‘E’ een slechte kopie, de ‘M’ zonder enige persoonlijkheid (vergelijk dat eens met de ‘R’!). We zijn op het verkeerde spoor beland.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑