Peil

Sommige dingen in de stad kunnen lang verborgen blijven. Dit is ook pas na een jaar opgevallen. In het winkelcentrum van Almere is een aanduiding aangebracht waar zich het Nieuw Amsterdams Peil (NAP) bevindt. Zodat je je weer even goed beseft hoe ver onder zeeniveau de polder eigenlijk ligt. Ook handig mochten de dijken breken, op de bovenverdiepingen van de winkels hou je met wat geluk droge voeten. Kies je voor de HEMA, dan heb je ook nog wat te eten.

Nog een verborgen NAP-markering, in dit geval aan de Schinkelkade in Amsterdam, vlak naast de brug Zeilstraat-Hoofddorpweg. Deze is vanaf de kant niet zichtbaar, alleen vanaf het water. De N is al aardig weggesleten. De exacte hoogte van het peil bevindt zich waarschijnlijk aan de bovenkant van de verticale golfjes onder de letters.

NAP-markering aan de Schinkelkade
NAP-markering aan de Schinkelkade, Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.