Raamteksten Verversstraat Amsterdam

Raam

Een raam als blog. Al jaren hangen er op dit adres in de Verversstraat in Amsterdam activistische teksten voor het raam, zoals “hadden wij Geert niet dan hadden wij altijd Allah nog” en meer poëtische uitingen als “de ziel is de maat van wat mateloos is”. Vaak spelen ze in op de actualiteit.

De blog wordt echter de laatste tijd iets minder goed bijgehouden; sommige teksten zijn al aan het verbleken en niet meer actueel, zoals het commentaar op MH17 (“Reisadvies Malaysia Airlines”). Misschien is het geen kwestie van een verminderde creativiteit. De inkt van de printer is op. Of zoals het nu hangt beschermt het optimaal tegen inkijk of invallend zonlicht. Toch werd bij het langslopen (zo’n 10 jaar) altijd even gekeken of er iets nieuws ws gepubliceerd op de raamkrant (overigens dicht bij de Raamgracht, om de hoek zat vroeger Vrij Nederland, toen dat nog iets voorstelde).

Gepubliceerd door

De Balk

De Balk is een onregelmatig verschijnend magazine, losse nummers zijn leverbaar per post. De berichten op de website vormen een soort kladblok.