Deurtje

Ik ben er zelf ook al jaren langsgelopen zonder het te zien. Op de Geldersekade 64 in Amsterdam zit een gek deurtje. Kijk maar, daar klopt iets niet. Het zit deels in de muur van het naastliggende pand. Waar leidt dit deurtje naar, en interessanter nog, hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen? Een twist over de kelder tussen twee buren? Een grapje van de architect?

Bouwtechnisch lijkt zoiets ook niet te kunnen, hoewel er een latei boven de deur is aangebracht. Want achter de deur zou toch de draagmuur van twee panden moeten zitten, die van no. 64 én 66. Misschien zit er wel helemaal niets achter die deur?

Update: Er blijkt een kleine fietsenberging onder de twee panden te zitten, waar de deur toegang toe biedt. De graffiti boven de deur werd overigens snel nadat deze foto werd genomen verwijderd.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑