Logboek 1984

Dag 28 • Bath – Lacock (Abbey)

Lacock Abbey

Maar eens de fiets genomen –

Iedereen die weleens na vele wandeldagen op de fiets is gestapt weet dat het vreemd aanvoelt; je gebruikt andere beenspieren. Toch was dat wat ik de laatste dag voor de terugvlucht deed: een fiets huren om daarmee naar Lacock te gaan (en niet Lalock, zoals abusievelijk in het logboek vermeld staat), voor de abdij aldaar en het Fox Talbot Museum (fotografiepionier).

Logboek dag 28 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 28reis Wales-Ierland 1984

In de ochtend eerst de fameuze Pump Room bezocht voor een koffie in stijl. Ik viel daar aardig uit de toon met mijn wandelschoenen. Daar heb ik waarschijnlijk bedacht wat ik nog zou kunnen ondernemen deze laatste dag, maar nog meer wandelen of wat rondlopen in Bath zag ik kennelijk niet als optie. Het werd een fiets huren. Ik kan me daarvan nog iets herinneren, namelijk dat het best pittig was, die heuvels fietsen rond Bath, en onwennig met links houden. Van de abdij of het museum daarentegen staat me niets meer bij.

Lucifers Bruno's Restaurant, Bath
Bruno’s Restaurant, vreemde combinatie lettertypen

In Bath heb ik kennelijk gegegeten bij Bruno’s Restaurant op 2, George Street. Ik heb namelijk een pakje lucifers van het restaurant dat ik al die tijd heb bewaard. Het restaurant zelf bestaat niet meer.

Bekijk op de kaart