Logboek 1984

Dag 27 • Bangor – Bath

Llyn Idwal and Devil's Kitchen

Een reisdag per bus –

Normaal gesproken neem ik het liefst de trein. Maar ook in 1984 was die aanzienlijk duurder dan de bus, zeker op de langere trajecten. Ik wilde op tijd terug zijn voor de terugvlucht en had misschien ook niet zoveel zin om nog langer in Noord-Wales te blijven, met alle regen. In ieder geval reisde ik op deze dag in 1984 met diverse bussen terug naar Bath.

Logboek dag 27 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 27 reis Wales-Ierland 1984

Bath beviel me goed en daar ging ik liever naar terug dan het drukke Bristol. Maar dan moet je dus eerst heel Wales door, dat is zo’n 300 km van Bangor naar Cardiff. De (National) Express bussen zijn in dat geval snel, betrouwbaar en goedkoop. Omdat de bus dwars door de Brecon Beacons zou rijden gaf me dat bovendien de gelegenheid eens te bekijken of dat gebied misschien ook een geschikt reisdoel zou kunnen zjn. De bossen onderweg zagen er echter niet erg uitnodigend uit, en ik ben er dan ook nooit geweest.

In Cardiff de bus naar Bristol genomen (dezelfde als op de heenweg) en daarna een dubbeldekker (stads)bus naar Bath, zoals te zien in de pictogrammen. In de dubbeldekker bussen zit ik altijd het liefste boven en dan voorin, boven de chauffeur. Daar zat altijd een kijkluikje naar een spiegel, waarmee de buschauffeur de bovenverdieping in de gaten kon houden. Deze zitplaatsen waren ook populair onder jongeren, die onmiddelijk hun tas op het kijkluikje plaatsten om zodoende buiten het gezichtsveld van de chauffeur te blijven.

In totaal was ik voor £11.60 weer terug op mijn uitgangspunt van vier weken eerder. Deze reis was ik £64,48 kwijt aan het openbaar vervoer, inclusief de overtocht naar en de treinreis door Ierland (wat ongeveer de helft daarvan was). En dat voor een tocht van zo’n 1.500 km (inclusief lopen).

Bekijk op de kaart