Logboek 1984

Dag 26 • Llanberis – Bangor

Llyn Ogwen

Route via Bethesda –

Het einde van de reis kwam in zicht. Deze laatste volledige wandeldag liep ik van Llanberis via een andere route dan op de heenweg (nu via Deiniolen en Bethesda) terug naar het inmiddels vertouwde Bangor aan de kust.

Logboek dag 26 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 26 reis Wales-Ierland 1984

Ik denk dat ik wel blij was dat er een eind kwam aan deze reis, want het regende nu al drie dagen achtereen, en ik heb niet het gevoel dat de bergen me hadden gebracht wat ik ervan had gehoopt. Op veel plekken kun je alleen omhoog over mooie paden, maar wie liever door de dalen gaat moet de doorgaans geasfalteerde wegen voor lief nemen.

Het enige opzienbare wat ik aan deze dag in het logboek kan ontdekken is de ‘Chinese roll’ die ik kennelijk ’s middags heb genuttigd in de omgeving van de Bangor Town Clock. Dat is wat wij een loempia noemen. Misschien dat ik eens wilde weten hoe die aan de andere kant van de Noordzee smaken.

Bekijk op de kaart