Logboek 1984

Dag 25 • Penn-y-pass – Llanberis

Llanberis Pass

Kastelen in de regen –

Ik had het duidelijk wel een beetje gehad met het wandelen door de bergen. Ook deze dag weer regen. In de ochtend ben ik door de bergpas afgedaald naar Llanberis, waar ik de tocht vijf dagen eerder was begonnen, onderweg een kasteel bezoekend. In de middag heb ik me beperkt tot een lokaal museumbezoek en een busreis naar Caernarvon aan de kust, met ook een mooi fort (in het Welsh een ‘caer’).

Logboek dag 25 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 25 reis Wales-Ierland 1984

De volgende dag zou de laatste volledige wandeldag worden, met inmiddels zo’n 500 kilometer achter de rug. Over het algemeen houd ik er wel van om terug te keren op plekken waar ik eerder ben geweest. Zeker als er nog iets te ontdekken valt. Het voordeel is ook dat je dan de weg al kent en alles wat vertrouwder aanvoelt. De volgende dag zou een terugkeer naar Bangor zijn, door hetzelfde gebied als waar ik op de heenweg doorheen gekomen was, maar dan net weer even via een andere route. In latere wandelvakanties heb ik dat vaker gedaan en bepaalde gebieden op een net even andere manier doorkruist. Ook Caernarvon heb ik (24 jaar) later opnieuw bezocht, maar dan als startpunt voor een tocht langs de kust van Noord-Wales, bijna aansluitend op mijn eindpunt in Cardigan eerder deze reis.

Bekijk op de kaart