Logboek 1984

Dag 24 • Lledr Valley – Penn-y-pass

Pen-y-pass Youth Hostel, Nant Gwynant

Laatste lange wandeldag –

Aan deze dag in de bergen heb ik mijn meest actieve herinnering, aangezien het een zeer natte dag was, met een groot deel lopen over asfaltwegen (weliswaar zonder verkeer, maar toch nooit prettig). Heb dan ook geen ster uitgedeeld, maar de aankomst in Pen-y-pass kan ik me nog goed herinneren.

Logboek dag 24 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 24 reis Wales-Ierland 1984

Ik zal zeker iets van regenkleding hebben gehad, maar op zo’n dag wordt je uiteindelijk hoe dan ook drijfnat en koud. Dan ben je blij als je je doel bereikt hebt. Ik was de enige bezoeker toen ik aankwam in Pen-y-pass en mij wachtte een open haardvuur met thee in de jeugdherberg, een welkom dat ik niet snel zal vergeten. Deze plek, bovenaan de Llanberis bergpas is onherbergzaam en verlaten. Hier lopen drie klassieke paden naar de top van Snowdon en in het seizoen is dit dus vaak het startpunt of eindpunt. Er was verder niets in de omgeving en ik was blij dat ik binnen zat voor de verandering. Ik heb sterk het idee dat de blauwe lucht op de ansichtkaart er met de hand is ingesneden, want die situatie is hier een zeldzaamheid.

Bekijk op de kaart