Logboek 1984

Dag 23 • Idwal Cottage – Lledr Valley

Lledr House YH

Mooiste dag? –

Als ik zo terugkijk over de dagen in Noord-Wales, is dit behalve de langste wandeldag waarschijnlijk ook één van de mooiste dagen geweest met goed weer en veel uitgereikte sterren onderweg. Ik was vooral erg gecharmeerd van Llyn Elsi. Dat is een meer, een Llyn, fluistert de sectie Welsh in mijn oor.

Logboek dag 23 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 23 reis Wales-Ierland 1984

Hoeveel jeugdherbergen er waren in Noord-Wales blijkt wel uit het feit dat ik er deze dag langs twee ben gekomen (Capel Curig en Betws-y-Coed). Ik weet waarom ik niet in een van deze twee ben gestopt, deze waren namelijk veel populairder bij de grote hordes. Ik las altijd de logboeken en luisterde waar de meeste bezoekers van herbergen heen gingen. Daar ging ik dan níet naartoe. Niemand noemde ooit Lledr, wat in mijn ogen een aanbeveling was waar ik wel wat extra kilometers voor over had.

Waarom ik Llyn Elsi zo fraai vond kan ik niet goed achterhalen, het is een reservoir (dat weliswaar daarvoor ook al uit twee kleinere meren bestond). Het geven van sterren aan locaties wordt ook door stemming en omstandigheden beïnvloed.

Bekijk op de kaart