Logboek 1984

Dag 22 • Bryn Gwynant – Idwal Cottage

Idwal Cottage, Nant Ffrancon, Bethesda

Klimmen –

Deze dag dan toch eens een bescheiden top beklommen, de Glyder Fach van 994 meter. Dat stelde niet zoveel voor, dus was ik al halverwege de middag bij de volgende stop, Idwal Cottage. Gelukkig is er dan een beroemde ‘nature trail’ in de buurt om te tijd te overbruggen tot aan de openingstijd van de herberg. Geen gelegenheid ontdekt voor thee ’s middags. Gek genoeg staat op de kaart naast Idwal Cottage tegenwoordig de ‘Ogwen Tea Bar’, die was er wellicht in 1984 nog niet.

Logboek dag 22 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 22 reis Wales-Ierland 1984

Hoeveel ‘Devil’s Kitchens’ zouden er zijn op de wereld? Wikipedia komt tot acht, maar er zijn er ongetwijfeld nog meer. In Snowdonia is een van de bekendste. De donkere kloof tussen twee bergen heet in het Welsh Twll Du, oftewel het ‘zwarte gat’. Het pad kreeg van mij twee sterren, van het zwarte gat was ik kennelijk minder onder de indruk.

Bekijk op de kaart