Logboek 1984

Dag 21 • Snowdon Ranger – Bryn Gwynant

Bryn Gwynant YH, Nant Gwynant, Caernarvon

Lange tocht –

De verlaten mijnspoorweg die ik de vorige dag had gevonden ben ik deze dag opnieuw gevolgd, lekker vlak lopen. Maar gaandeweg ben ik het pad wel ergens kwijtgeraakt. Gelukkig was er thee in Beddgelert, want het was een tamelijk lange wandeldag.

Logboek dag 21 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 21 reis Wales-Ierland 1984

De jeugdherbergen in dit gebied liggen dicht bij elkaar en hebben een soortgelijke, degelijke uitstraling. Ook Bryn Gwynant ligt op een geïsoleerde, prachtige plek aan een meer. Op deze route van 25 km waren veel (naald)bomen en meren. Het was voor de verandering droog deze dag. Behalve een bruggetje in de verlaten spoorweg aan het begin heb ik er verder geen enkel beeld meer bij, ook niet van de jeugdherberg. Aan het eind van deze dag staan wat vraagtekens, dus daar was ik bij het noteren achteraf kennelijk niet meer zo zeker van. Doorgaans maakte ik het logboek ’s avonds aan de hand van de route op de kaart. Voor deze tocht had ik een Ordnance Survey kaart van het gebied gekocht, maar die heb ik bij een van mijn verhuizingen weggedaan.

Bekijk op de kaart