Categorieën
Logboek 1984

Dag 19 • Bangor – Llanberis

Glimp van Snowdon –

Mijn aantekeningen vermelden dat ik deze dag voor het eerst een glimp van Snowdon had opgevangen, zij het gehuld in nevelen, zoals zo vaak. Ik had een route door de bergen van Noord-Wales uitgezet (een rondtrekkende beweging), maar vanaf deze dag maakte ik geen aantekeningen meer als geheugensteun. Een actieve herinnering aan deze week heb ik van slechts enkele momenten. Dus moet ik het vanaf nu voornamelijk hebben van het logboek en wat dat oproept.

Logboek dag 19 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 19 reis Wales-Ierland 1984

Llanberis is een belangrijk centrum voor bergwandelingen in het gebied. Het ligt aan de voet van Mt. Snowdon. Het is ook behoorlijk toeristisch, omdat hier het spoorlijntje naar de top van Snowdon begint. Ik liep van Bangor YHA naar Llanberis YHA, in een vrij rechtsreekse lijn over binnenwegen en paden naar het zuiden. Het is hier nog niet heel hoog. Wat vooral opvalt zijn de mijnbouwactiviteiten (leisteen). Regelmatig moet je om de inmiddels verlaten schachten heen lopen. Llanberis ligt aan het meer Llyn Padarn en heeft huizen met felgekleurde gevels, maar daar kan ik me desondanks niets van herinneren.

Bekijk op de kaart