Categorieën
Logboek 1984

Dag 16 • Glencree – Knockree

Powerscourt waterfall –

Deze dag liep ik van het kleine Glencree naar de veel grotere herberg van Knockree, langs de Powerscourt Waterfall en via Enniskerry. Het was de tweede en meteen de laatste dag op de Wicklow Way. Voorzover ik me kan herinneren had dat ook te maken met de schaarse accommodatie op het vervolg van de route. Maar ik had ook hoge verwachtingen van Snowdonia, het berggebied van Noord-Wales.

Logboek dag 16 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 16 reis Wales-Ierland 1984

Wat opviel tijdens het lopen: overal in dorpen en op wegen werd me een lift aangeboden. Dat was ik niet gewend, maar regelmatig reed een auto me voorbij, werd een deur geopend terwijl de bestuurder me maande in te stappen. Het was dan zelfs lastig uit te leggen dat je een wandeling deed. Mensen hadden er echt plezier in. Je gaat daardoor ineens beter begrijpen wat de reis in het boek ‘Door Ierland met een koelkast’ van Tony Hawks mogelijk maakte (verscheen overigens in 1998).

Tijdens deze wandeling werd ik gestoken door een hommel, die bekneld raakte tussen arm en rugzak. Mijn aantekeningen vermelden daarover dat ik hieraan ‘een rode plek’ overhield. Het was echter wel wat meer dan dat. De aderen in mijn bovenarm zwelden paars op en het lichaamsdeel werd zo hard als een steen. Weken heb ik daar last van gehad. Sindsdien moet ik opletten met wespensteken en andere insectenbeten, want die leveren een sterke afweerreactie op, met enorme bulten. Zodoende wordt ik nog dikwijls aan deze dag herinnerd.

Bekijk op de kaart