Categorieën
Logboek 1984

Dag 13+14 • Poppit Sands – Rosslare – Dublin

Overtocht naar Ierland –

Dit is de eerste keer dat het logboek twee dagen op één bladzijde vermeld. Dat komt omdat één dag volledig uit een treinrit bestond. Wat betekent dat er een rustdag wordt ingelast (het lijkt wel een wielerronde) en er op 11 september geen bericht is (er komt er nog een, ik waarschuw maar even). Op 10 september liep ik het laatste deel van de tocht in Pembrokeshire, ’s morgens vroeg naar St. Dogmaels en Cardigan. Daarvandaan nam ik de bus naar Fishguard en de ferry naar Ierland (Rosslare). Die viel wel wat duurder dan eerder in de aantekeningen stond vermeld (maar het betrof een retour via Holyhead).

Logboek dag 13 + 14 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 13 + 14 reis Wales-Ierland 1984

In Rosslare aangekomen heb ik daar een B&B gevonden die overal waar je keek kruisen en mariabeeldjes aan de muur had hangen. Als ik het nu opzoek krijg ik St. Ruane’s B&B, misschien is dat dezelfde, maar ongetwijfeld met andere eigenaren (niet al te beste recensies). In 1984 ging het er in elk geval losjes aan toe. Dit is de enige keer in al mijn reizen geweest dat ik me op het station een (erg slordige) auto in heb laten praten. Ik ga altijd zelf op zoek naar een verblijfplaats of stap naar de Tourist Office ter plaatse.

De volgende dag wachtte een lange treinrit naar Dublin. Ik herinner me dat die door eindeloze bossen en groene heuvels slingerde en nauwelijks een plaats van enige omvang aandeed. Dat ben je als Nederlander niet gewend. Bij elke overgang werd er uitgebreid getoeterd. De jeugdherberg in Dublin was drukbezet, met voornamelijk Duitsers (dat was in Wales ook al het geval).

Het Dublin van 1984 maakte geen goede indruk op me, zo blijkt uit de aantekeningen. De vraag is hoe terecht dat was, want ik ben er, afgaand op het logboek, eigenlijk maar een paar uur geweest. De volgende dag was ik alweer onderweg op de Wicklow Way, die vlak onder Dublin begint.

Dublin Georgian door
Dublin Georgian door (Ireland people & places)