Categorieën
Logboek 1984

Dag 12 • Newport – Poppit Sands

Laatste dag op het kustpad –

Terugkijkend betekent het lopen van Zuid naar Noord op het Pembrokeshire Coast Path dat het beste voor het laatste stuk bewaard blijft. Ook deze laatste volledige dag op het pad was bijzonder fraai. Als ik nu een stuk mocht overdoen zou ik waarschijnlijk starten in Poppit Sands. En ondanks de lange dag van gisteren (34 km!) vandaag toch ook weer 24 km gelopen.

Logboek dag 12 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 12 reis Wales-Ierland 1984

De dag eindigde op het strand, bij het Poppit Sands Beach Café, dat nog steeds bestaat. Veel van wat ik destijds bezocht is er inmiddels niet meer als ik het nu opzoek, maar deze strandtent gelukkig wel. Het is heel prettig om rond vier uur ’s middags aan de thee te kunnen, aan het eind van een mooie wandeldag. Wat dat betreft was dit een dag uit het boekje.

De ansichtkaart van vandaag is overigens niet op dit traject maar bij Abereiddi, een stuk eerder op de tocht, in de buurt van St. Davids.

Bekijk op de kaart