Categorieën
Logboek 1984

Dag 10 • Trefin – Pwll Deri

Hoger en beter –

Dit bleek een ideale wandeldag te zijn, met drie sterren voor de Pwll Deri Bay. Dit gedeelte van de kust is als uitloper van de Preseli Hills hoger gelegen, wat de omgeving een stuk dramatischer maakt. Hoe spreek ik dat in godsnaam uit, zo’n w in Pwll, vraagt de lezer zich wellicht misschien bezorgd af. Wel, het is een klinker, zoals in ‘cool’ of ‘good’. Dat valt dan weer mee, niet?

Logboek dag 10 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 10 reis Wales-Ierland 1984

In mijn aantekeningen vermeld ik de fantastische ligging van jeugdherberg van Pwll Deri (op de matige ansichtkaart is dat niet goed te zien), waar ik zelfs vanuit mijn bed een prachtig uitzicht over de baai had. Vandaar dat in dit uitzonderlijke geval zelfs de YHA twee sterren heeft gekregen, neem ik aan.

Dit stuk van Wales is tamelijk dunbevolkt. Aan deze rotsige kust zijn namelijk geen havens of kustplaatsen te vinden, geen grote wegen, slechts hier en daar een nederzetting. Dat zal niet veel veranderd zijn sindsdien, hoop ik maar.

Bekijk op de kaart