Categorieën
Logboek 1984

Dag 9 • St. Davids – Trefin

Beklimming –

Het is niet zo dat ik strikt aan het kustpad vasthield. Regelmatig paste ik de route naar believen aan, zo beklom ik deze dag eerst de Carn Llidi van 181 meter, om daar van het uitzicht te kunnen genieten. Daarvandaan doorgestoken naar Whitesands Bay, om het kustpad te vervolgen. En wéér geen thee vandaag, maar wel sandwiches.

Logboek dag 9 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 9 reis Wales-Ierland 1984

Het blaadje uit het logboek van vandaag ziet er niet zo netjes uit, dat is niet onderweg gebeurd, maar pas 36 jaar later, bij de voorbereiding van De Balk #7

Volgens mijn aantekeningen werd het pad ten noorden van St. Davids minder belopen, waren er minder toeristen en was de kust juist mooier. Hoe dat verband ligt laat ik verder aan de lezer over, maar het had alles met toegankelijkheid te maken. Waar geen wegen, parkeerplaatsen of toeristenverblijven waren, daar kwamen ze niet. Dat was toen zo en is nu niet anders. Bouw hotels en vakantieparken en er komen toeristenmassa’s met alle ellende van dien. Maar een fractie van het aantal toeristen liep het kustpad, het merendeel zat, in de auto, op de parkeerplaatsen. In elk geval kwam nu de natuur pas echt goed aan bod, zo lijkt het. De jeugdherberg van Trefin (Trevine) bestond uit oude school.

Bekijk op de kaart