Categorieën
Logboek 1984

Dag 8 • Broad Haven – St. Davids

Waarderingsfactor stijgt met stip –

Een lange wandeldag vandaag van 26 km, eindigend in St. Davids (waar doorgaans geen apostrof in wordt geschreven, maar het mag wel – Saint David’s zag ik ook). Ook al is het sinds de 16e eeuw een stad, St. Davids is tamelijk klein en wordt gedomineerd door de kathedraal. Van oudsher is het een pelgrimstad. Weer een dag zonder thee, het is toch wat.

Logboek dag 8 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 8 reis Wales-Ierland 1984

Solva (eerder die dag gepasseerd) ligt erg mooi in een diep dal. Mijn waarderingen gingen met sprongen vooruit, op dit stuk noteerde ik voor alle plekken onderweg sterren of ‘een fraai uitzicht’. Nog even en het wordt een omweg waard!

Ik kan me herinneren dat ik dit gedeelte van de wandeling het meest waardeerde tot ik bij Pwll Deri Bay kwam, dat nóg hoger scoorde. Van het verblijf in St. Davids kan ik me verder niet zoveel meer herinneren. Het stadje was erg druk en toeristisch, maar de jeugdherberg lag er een eindje vandaan, op een fantastische locatie. Zie de ansichtkaart.

Bekijk op de kaart