Categorieën
Logboek 1984

Dag 6 • Dale Peninsula

Regendag –

Marloes Sands en de relaxte (kleine) jeugdherberg aldaar beviel erg goed, wat me deed beslissen een dag langer op deze plek te blijven. Omdat er koelkasten waren kon je er goed zelf een maaltijd klaar maken. Op 3 september ging ik het deel van de kust doen dat ik de vorige dag noodgedwongen had moeten overslaan omdat het zo laat werd en liep ik van Marloes Sands (bij eb uitgestrekte stranden) rond Dale Peninsula, een mooi stuk kust. Het ging echter behoorlijk regenen en ik kwam doorweekt terug in Marloes Sands.

Logboek dag 6 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 6 reis Wales-Ierland 1984

Langs de kust liggen veel verlaten vliegvelden uit WO II. Dale Airfield was voornamelijk in gebruik als trainingslocatie.

De ansichtkaart van vandaag is overigens van St. Davids Head wat verderop, het is een van de vaagste kaarten die ik heb weten te bemachtigen.

Dit hostel was de hele dag open, wat een uitzondering op de regel was in die tijd. Doorgaans waren hostels tussen 10 en 17.00 uur gesloten. Sommige hadden wel een ‘day room’ waar je overdag gebruik van kon maken en soms een van buitenaf toegankelijk toilet.

Bekijk op de kaart