Categorieën
Logboek 1984

Dag 5 • Milford Haven – Marloes Sands

Onweer en olie –

De derde wandeldag begon later dan gepland door een nieuwe tabel van de busdienst. Pas in de middag ben ik na een onweer gestart in Milford Haven, waar de omgeving vrij treurig was herinner ik me, voornamelijk door de alom aanwezige olieindustrie (met name bij Hakin). Maar vanaf Sandy Haven werd het een stuk beter. Wat dat betreft ging het de rest van de wandeling ook crescendo, want de stranden bij Marloes Sands waren prachtig, ook al schemerde het inmiddels. In het donker arriveerde ik bij de kleine jeugdherberg van Marloes Sands, de enige accommodatie ter plekke. Geen moment gedacht dat het ook vol zou kunnen zijn.

Logboek dag 5 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 5 reis Wales-Ierland 1984

Mijn notities vermelden dat ik thee dronk bij iemand waarvan ik de garage gebruikte om mijn regenpak aan te trekken. Dat gebeurde me in die tijd nog vrij regelmatig, dat je ergens spontaan op de thee werd genodigd. De afgelopen 20 jaar is me dat geen enkele keer meer overkomen.

In dit gedeelte van Wales wordt overigens geen Welsh gesproken. Het wordt hier op school ook niet onderwezen. Ten zuiden van de zogeheten ‘Landsker Line’ door Pembrokeshire is Wales Engelstalig en cultureel op Engeland gericht. Dit gebied wordt daarom ook wel ‘Little England beyond Wales’ genoemd. Dat zie je ook terug in de plaatsnamen.

Bekijk op de kaart