Categorieën
Logboek 1984

Dag 3 • Pentlepoir – Tenby

Eerste wandeldag –

Een halve dag wandelen is het van Saundersfoot naar Tenby. Omdat er vanuit Tenby een trein terug naar Saundersfoot kon worden genomen werd dat het (bescheiden) einddoel de eerste dag. Tenby is een mooi gelegen kustplaats, met kleurige huizen rond een kleine baai met een haventje. Zeker een ster (de eerste) waard.

Logboek dag 3 reis Wales-Ierland 1984
Logboek dag 3 reis Wales-Ierland 1984

Volgens mijn aantekeningen liep ik zonder rugzak en vond ik het jammer dat ik geen klein rugzakje ter beschikking had voor bijvoorbeeld het meenemen van water en eten. Later loste ik dat veel eenvoudiger op: de inhoud van de rugzak in een vuilniszak stoppen, die eruithalen en achterlaten, de lege rugzak voor water en eten onderweg meenemen. Veel handiger dan ook nog een kleine rugzak mee te zeulen die je maar af en toe nodig hebt.

Ik had toen trouwens een eenvoudige, maar ijzersterke rugzak van het Spaanse merk Serval, met een prachtig logo. Twintig jaar gebruikt, maar van dat merk is nergens meer een spoor te vinden.

Pembrokeshire Coast Path
Pembrokeshire Coast Path

Bekijk op de kaart